A
B
C
Ç
D
E
F
G
Ğ
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Ş
T
U
Ü
V
Y
Z
Q
W
X
+ Ekle
Ömerin Çocukluğu Soruları ve Cevapları

Ömerin Çocukluğu Soruları ve Cevapları

 “ÖMER’İN ÇOCUKLUĞU”   YAZILI SORULARI

 

1-Ömer evlerine gelen kadınla nereye gidiyor?

A)    Okula

B)    Nurettin Dergâhına

C)    Babasının mezarına

D)    Oyuncak dükkanına

 

2-Hoca Efendi Ömer’in amcasını neden falakaya yatırıyor?

A)    Ömer’e kötü örnek olduğu için

B)    Üstünü ıslattığı için

C)    Kavuğuna kuş koyduğu için

D)    Parasını çaldığı için

 

3-Ömer nenesinin asası ile kime vuruyor?

A)    Arkadaşı Nail’e

B)    Amcası Tahir’e

C)    Hoca Efendi’ye

D)    Ağabeyine

 

4-Ömer’in ağabeyinin adı nedir?

A)    Yusuf

B)    Mehmet

C)    Selim

D)    Hakan

 

5-Ömer’in kedisinin adı nedir?

A)    Fındık

B)    Afacan

C)    Bıngıl

D)    Yumoş

 

6-Ömer ve annesini, amcası nereye götürüyor?

A)    İstanbul’a

B)    Paris’e

C)    Viyana’ya

D)    Varna’ya

 

 

7-Ömer mektebe neden gitmek istemiyor?

A)    Okumak istemiyor

B)    Arkadaşlarıyla geçinemiyor

C)    Sopa ve falakadan korkuyor

D)    Çalışmayı daha çok istiyor

 

8-Ömer, babası öldüğünde kaç yaşında idi?

A)    10

B)    5

C)    15

D)    8

 

9-Ömer hırkasını neden çok seviyor?

A)    Çok pahalı olduğu için

B)    Babası aldığı için

C)    Cepleri çok olduğu için

D)    Rengini çok sevdiği için

 

10-Ömer arkadaşları ile ne oyunu oynuyor?

A)  Saklambaç

B) Futbol

C) Silah oyunu

D) Su oyunu

 

İbrahim YILDIRIM

  Türkçe Öğretmeni

 

1-B

2-C

3-A

4-B

5-A

6-D

7-C

8-D

9-C

10-D

  Ad Soyad
  Yorum