A
B
C
Ç
D
E
F
G
Ğ
H
I
İ
J
K
L
M
N
O
P
R
S
Ş
T
U
Ü
V
Y
Z
Q
W
X
+ Ekle
MUTLU PRENS soru ve cevapları

MUTLU PRENS soru ve cevapları

 MUTLU PRENS

 

1)Prens heykeli tam olarak şehrin neresindedir?

 A)Şehrin ortasında.

B)Şehrin yukarısında yüksek bir sütun üstünde.

C)Şehrin ortasındaki havuzun yanında.

D)Şehrin kenarında.

 

2)Mutlu prens  hikayesindeki Matematik Hocası için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

 A)Vefalı

B)Hoşgörülü

C)Gerçekçi

D)Hayalci

 

3)Küçük kırlangıç Mısır’a giden arkadaşlarından neden ayrı kalmıştır?

 A)Arkadaşlarını kaybetmiştir.

B)Bulunduğu yeri çok sevmektedir.

C)Hasta olduğu için onları takip edememiştir.

D)Güzel bir saza gönül vermiştir.

 

4)Mutlu Prens sağken nerede oturmaktadır?

 A)Annesinin yanında

B)Souci Sarayında

C)Kraliyet sarayında

D)Köşkte

 

5)Mutlu Prens Heykeli neden ağlamaktadır?

 A)Yalnızlıktan

B)Üşüdüğünden

C)Şehrin Bütün çirkinliğini,olanca sefaletini gördüğü için

D)Artık ölü olduğu için

 

6)Mutlu Prens Heykeli Küçük Kırlangıçtan hangi istekte bulunmuştur?

 A)Artık kendisini rahat bırakmasını

B)Onu ısırtacak bir şeyler getirmesini

C)Annesini bulmasını

D)Kılıcının kabzasındaki yakutu fakir kadına vermesini

 

7)Yakutu gagasıyla fakir kadının evine getiren kırlangıç nasıl bir manzarayla karşılaşmıştır?

A)Çocuk ateşler içinde yatağında kıvranıyor,annesi de uyukluyordu.

B)Fakir anne elbise dikiyordu

C)Anne ve çocuk konuşuyorlardı

D)Anne ve çocuk yemek yiyprlardı.

 

8)Küçük kırlangıcın vücudu hava buz gibi olduğu halde neden sıcaktı?

 A)Hasta oluyordu

B)Hava ısınıyordu

C)iyilik yapmıştı

D)Heyecanlanmıştı

 

9)Mutlu Prens’in Kırlangıçtan ikinci  isteği nedir?

 A)Fakir kadın ve oğluna tekrar bakıp gelmesini

B)Şehrin öbür ucundaki gence gözlerindeki gökyakutun birini ona götürmesini

C)Gencin bitiremediği piyese yardım etmesini

D)Gencin yakacak odunu olmadığından ona odun alacak para vermesini

 

10)Mutlu Prens neden sürekli Kırlangıçtan istekte bulunuyordu?

 A)Ayakları yere perçinlenmiş ,yürüyemiyordu.

B)Kırlangıcı hizmetçisi olarak görüyordu

C)Kendisi işlerini yapamayacak kadar güçsüzdü

D)Tembeldi.

 

11)Kırlangıç Mutlu Prensin Son gözünü kime götürmüştür?

 A)Yaşlı adama

B)Dilenciye

C)Küçük Çocuğa

D)Kibritçi Kıza

 

12)Kırlangıç neden prensin yanında hep kalmayı istemiştir?

 A)Çünkü onu çok sevmiştir

B)Prensin gözleri olmadığından ona gördüklerini anlatmak için

C)Yatağı son altından olduğu için

D)Pensin omzundan her yeri görebildiği için

 

13)Prense göre en meraklı şey nedir?

 A)İnsanların yürüyüşü

B)İnsanların yüzleri

C)İnsanların güzelliği

D)İnsanların acıları

 

14)Prens Kırlangıcın  ülkesinin üstünde uçarak ,ona gördüklerini anlatmasını istemiştir.Bunun üzerine Kırlangıç Prensin ülkesinde neler görmüştür?

A)Yüksek binalar

B)Fabrika dumanları

C)Yoksullar kapı diplerinde otururken,zenginlerin güzel evlerde sefa sürdüklerini

D)İnsanların sürekli kavga ettiklerini

 

15)Kırlangıç gördüklerini Prense anlattıktan sonra prens Kırlangıçtan ne istemiştir?

 A)Has altınla kaplı vücudunu yaprak yaprak sökerek fakirlere dağıtmasını

B)Mutsuz çocukları bulup yanına getirmesini

C)Gördüklerini unutmasını

D)Kendine bir daha gördüklerini anlatmamasını

 

16)Kırlangıç neden ölmüştür?

 A)Çok yorulmuştur

B)Açlıktan ölmüştür

C)Kış mevsimi olduğundan donmuştur

D)Üzüntüden ölmüştür

 

17)Mutlu Prensin Kurşun Kalbi neden tam ortasından ikiye ayrılmıştır.?

 A)Soğuğa daha fazla dayanamamıştır.

B)Kırlangıcın öldüğünü görünce üzülmüştür

C)Kurşun kalp dayanıklı değildir

D)Kırlangıç dudaklarından öpünce heyecanlanmıştır

 

18)Mutlu prensin heykeli neden yıkılmıştır?

 A)Heykelin yerine başka bir heykel yapılacaktır

B)Şehir yeniden düzenlenecektir

C)Prens altınlarının tümünü dağıttığı için güzelliğini  kaybetmiştir

D)Belediye başkanı onu sevmediği için

 

19)Yıkılan heykeli belediye başkanı ne yapmak istemiştir?

 A)Eritilerek kendi heykelinin yapılmasını istemiştir

B)Heykelin kalıntılarının ortadan kaldırılmasını istemiştir

C)Belediyenin eski malzemelerinin bulunduğu yere atılmasını istemiştir

D)heykelin tamir edilerek eski yerine konması istemiştir

 

20)Allah meleklerinden ne istemiştir?

 A)Mutlu Prens’e yardım edilmesini

B)Belediye başkanının cezalandırılmasını

C)Şehirdeki en iyi iki şeyi bulup getirmelerini

D)Ölü kuşu canlandırmalarını

 

CEVAP ANAHTARLARI

1.B

2.C

3.D

4.B

5.C

6.D

7.A

8.C

9.B

10.A

11.D

12.B

13.D

14.C

15.A

16.C

17.B

18.C

19.A

20.C

 

mutlu prens kitabının soruları ve cevapları,mutlu prens oscar wilde sorular ve cevapları